2012. szeptember 17., hétfő

Csokitorta ajándékba

Ezt a tortát ajándékba készítettem egy kedves ismerősömnek. Könnyű dolgom volt mivel imádja a csokit és az édesség minden fajtáját, ezért egy egyszerű csokikrém mellett döntöttem, színes cukorkákkal megszórva, a torta külső felét pedig körberaktam mentolos csokirudakkal.

Édes Napok Budapest

2012.SZEPTEMBER 20-23.Budai Vár


Csokoládé-és Édességünnep a Budai Várban!

Különleges kézműves csokoládék, világhírű márkák, neves cukrászok és a legfinomabb édességek randevúja nemes borokkal, remek italokkal.

Napközben szakmai workshopok, kézműves csokoládé-és trüffel készítés alapjait bemutató kurzusok.
Szakmai guruk előadásai, neves gyártók, szaktekintélyek részvételével.

Csokoládészobrot épít a Callebaut szakmai csapata a Nemzeti Galériában, mely munkát nyomon lehet követni a helyszínen, valamint kivetítőn. Látogatóink vasárnap este a komplett szobrot fel is falhatják.

A családosokat gyermekfoglalkoztató várja a Nemzeti Galériában.

Az édes napok belépőjegyei a Magyar Nemzeti Galéria, az Országos Széchenyi Könyvtár és a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításaira is érvényesek.

Délutántól kisebb zenei formációk, kellemes utcai jazz-zenével szórakoztatják a közönséget az Édes Napok több pontján. Esténként élő swing, founky, soul koncertek.

Ingyenes Édes Napok autóbuszjárat közlekedik a Clark Ádám tér-Budai vár-Dózsa György tér-Alagút útvonalon.

2012. szeptember 6., csütörtök

Szeptemberi gasztro programok

1. 21.Budavári Boresztivál
Szeptember 12-16.
A nyári horvátországi emlékek elevenednek meg a Budai Várban, ahol a díszvendég Horvátország jóvoltából a régiók jellemző alapanyagai, ételei kerülnek a tányérokra. Öt napon át a frissen szelt dalmát sonka és a délszláv konyha emblematikus fogásai csábítanak.
A hozzájuk illő könnyű horvát borok úsztatják meg a halat s mi jó falat: pljeskavica malvasiara és más felfedezésre váró ízre számíthatnak az éhes látogatók. A színpadon a Sonkaszeletelés spanyol bajnoka és a sonkaszelő verseny teszi teljessé a fesztivált, amelybe ugyanúgy beletartoznak az édesvízi halak, mint a szőlőcsősz piros pecsenyéje, a kézműves sajtok, sonkák, a házi rétes és a kürtöskalács. A borokra és a fiatal borászokra kíváncsi látogatók ötezerféle borból válogathatnak.

2.Kanizsai Bor és Dödölle fesztivál
Nagykanizsa,szeptember 7-8.
A dödölle a magyar konyha egyik tájjelegű étele. Elkészítése nagyon egyszerű, finom és meglehetősen laktató! Régebben a szegények eledeleként tartották számon,mindennapos volt az asztalon, pénzbe pedig nem került, hiszen a hozzávalóit megtermelték a kertben. Magyarország egész területén  ismert,csak nevében vagy az elkészítés módjában vannak különbségek. A Kanizsai Kulturális Központ, valamint Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület idén ismét,immár 9. alkalommal rendezi meg a Bor és Dödölle Fesztivált, amelyen főzőcsapatok és bordalnokok vetélkedhetnek egymással.További információ a honlapon: www.dodolle-fesztival.hu

3.Fóti szüreti nap és fröccsfesztivál
szeptember 16.
A felvonulás 13 órakor , az Óvodakerttől indul, és a Fáy Présházhoz érkezik. Kézműves játszóházak, íjászat, bátorságpróbák és egyéb családi programok várják az érdeklődőket. A szabadtéri színpadon folyamatos előadások,este pedig koncert szórakoztatja a közönséget.



2012. szeptember 4., kedd

Újra itt!!!

Nagyon nagyon régen tudtam bejegyzést írni, nem gondoltam volna hogy ennyire elfoglalt leszek nyáron. Júniusban befejeztem a vizsgákat és megkezdődött a nyár és szerencsémre kaptam munkát. Így a főzés háttérbe szorult, mivel a hét nagy részében napi 12 órát dolgoztam.
Mikor volt időm főzni, és kedvem is volt, akkor a 4 hónapos fényképezőm adta fel a szolgálatot... A méreg majdnem megevett hogy a műszaki dolgokkal mindig megszívom. De szerencsére a probléma már megoldva.
Az augusztusom még sosem volt ilyen zsúfolt. Szülinapok, grillezések, balatoni nyaralás(hidegben), majd a nyár végén Egyiptomban voltunk nyaralni, ami fantasztikusan sikerült.
Most már itt vagyok, remélem hogy sok bejegyzést tudok majd írni, így suli és munka mellett :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...