Oldalak

2012. november 21., szerda

Mandulaliszt házilag

Nyár óta tervezem hogy sütök macaront. Eddig ez nem jött össze, mert közbejött a munka, először 12 órákat dolgoztam, utána nem volt erőm még sütni-főzni sem. Most hogy már több időm van, elterveztem hogy azért is megcsinálom, sőt ha jól sikerülnek akkor karácsonyi gasztro ajándéknak újra el fogom készíteni.
Kezdőként rengeteg oldalt olvastam, tanulmányoztam hogy lenne a legmegfelelőbb elkészíteni. Szerencsére segítségemre volt/van egy szuper könyv (amivel még pár hónapja leptem meg magam): Jill Colonna, Akarom,mert Makaron! című könyve.
kép:google
A könyv először leírja a macaron eredetét, a tárolását, problémamegoldást(10 pontban felsorolja mit ronthattunk el) egy alap macaron receptet(és még 43- at!), a tojásfehérje arányokat... Ezeket olvasva, és a képeket látva egyre jobban érdekelt a készítése.
Pár nappal ezelőtt már tényleg rászántam az időmet és az energiámat és elkészítettem az egyik fő hozzávalót: a mandulalisztet.(Rengeteg mandula van a nagymamámnak, így felesleges lett volna ha boltit veszek)
Hozzávalók:
70 dkg mandula(épp ennyi volt megpucolva)
Elkészítés:
A mandulát beleteszem 1 perce forrásban levő vízbe.
Leszűröm.
Egyesével!kipattintom a héjából.(ez 20 dkg-nál nem olyan rossz,de én egy jó darabig eldolgoztam 70 dkg-al)

Tepsibe raktam,majd egy éjszakán át a kályha tetején szárítottam.
Szárazon aprítógépbe raktam.

Majd ezután következett a kávédaráló.

Átszitáltam, és felhasználásig zacskóba tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése