2012. október 22., hétfő

Krémsajtos lepény

Megláttam az újságban és azonnal odavoltam érte. Nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, az alapanyagokat csak össze kell keverni és mehet a sütőbe! A legtöbb időt nálam a citrom lereszelése vette el(túl puha volt).
A többször elkészítendő receptek közé került!

Forrás: Stahl magazin, 2012, ősz

Hozzávalók:
2 citrom
50 dkg natúr krémsajt( nálam hajdúsági, de lehet philadelphia is)
16 dkg cukor
1 vaníliarúd
8 tojás
16 dkg finomliszt
4 dl tejszín

a tepsi kikenéséhez vaj
a tálaláshoz porcukor

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazunk egy 20 x 30 cm- es tepsit.
A citromok héját belereszeljük egy nagy tálba, majd kifacsarjuk a levüket, és átszűrve ráöntjük a citromhéjra.
A tálba beletesszük a krémsajtot, a cukrot, a vanília kikapart magjait és a tojásokat is, aztán az egészet robotgéppel 2-3 perc alatt jól összekeverjük. Lassabb fokozaton hozzáadjuk a lisztet, majd a tejszínt: kifejezetten híg tésztát kapunk, ami rendben van.
A tésztát beleöntjük a tepsibe, és 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük, és porcukorral meghintjük, mielőtt felszeletelnénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...